Nørre G 3Y 1978

Kortspil


Kortspil

52 kort fordelt på 4 kortfarver og 13 værdier, hvor svært kan det være?

Jo lidt, men så kan man jo simplificere ved et spil hvor kortets farve ikke har betydning, de fleste kort har den påtrykte værdi, undtagen billedkort som er en halv værd og esset som kan skifte mellem en spillervalgt værdi på 1 eller 11. Så behøver du lige at kunne lægge sammen og nidkært kunne vogte at summen af de kort du får tildelt i spillet ikke overstiger 11 og en halv, så er du i næsten i gang med halv-tolv.

Reglerne må du finde et andet sted, stemningen kan kun bestemmes ved bordet når der spilles; men historierne, legenderne, heltekvadene, slagmarksfortællingerne bliver som visse vine kun bedre med tiden der går. Når vi mødes undlader vi ikke at dvæle lidt ved fortiden, først den nære fortid, hvem scorede kassen sidst og det uundgåelige hvem var det der blev ribbet og flået sidst, siden de legendariske kampe, helteslagene, holmgangene, manddomsprøverne som udspillede sig i en fjern fortid, i andre sammenhænge, i en anden verden.

Puljerne blev høje og har ligesom aldrig nået de samme højder siden; spændingen var intens og vi oplevede alle hvordan spillelykke vender, driller, tirrer og eksponerer sindet for en anden virkelighed. Vi prøvede at tage chancer og handle mod sund fornuft, lure, fedtspille og tog både tab og gevinster hjem.

Tog det overhånd ? Nej skemaet var bare ubekvemt lagt og lidt frihed eller en pause kunne man vel bevilge sig selv. Var det velset at spille kort? Tjah, vi forsøgte sa at bevare æren , da jorden begyndte at brænde under os og det var rygtedes at store beløb stod på spil og rektor Cortes begyndte at finde interesse for det bord vi sad ved i kantinen i tide og utide, skiftede vi for en tid pengene ud med tændstikker, præcist timet til den dag hvor Cortes ville indlede et inkvisitorisk erobringstogt mod den kortspillende spilleklan.TOP | Powered by CMSimple_XH | Template by w.scharff | Accompanying Template Tutorial |